Een Mediterrane tuin creëren? Wij geven jou een aantal tips en ideeën!

Niet alleen in Spanje kun je genieten van een Mediterrane tuin, ook in Nederland! Met een Mediterrane tuin wordt elke dag een ultiem vakantiegevoel gecreëerd en kun je heerlijk tot rust komen. Wij geven een aantal tips om inspiratie op te doen en zo een handje op weg te helpen naar jouw Mediterrane droomtuin.

First things first! Weet jij al naar welke landen wordt gerefereerd als we het hebben over een Mediterrane tuin? Alle landen rondom de Middellandse Zee; Spanje, Italië, Griekenland, Kroatië etc. Deze exotische en tropische vibe wordt vertaald naar een tuinstijl die de Mediterrane heet. Zachte maar ook warme kleuren, ronde vormen en vooral de styling elementen zorgen voor deze heerlijke Mediterrane sfeer.

Genoeg groen!

(Mediterrane) planten zijn echt een must bij het creëren van een exotische sfeer. De olijfboom doet het goed in Nederlandse tuinen, maar ook de eucalyptus of een vijgenboom creëren een tropische sfeer.
Voeg je planten toe aan de tuin, doe deze dan in ronde potten! Een ronde pot vormt al snel een vrolijke uitstraling en maakt het geheel kloppend.

Sfeervolle tuinverlichting

Door leuke en sfeervolle tuinverlichting op te hangen, zorg je dat jouw tuin er avonds net zo gezellig uitziet als overdag. Door de subtiele overgang van daglicht naar verlichting, heb je niet door hoe snel een dag gaat. En is dat niet het heerlijkste vakantiegevoel dat er is.. dat zomerse gevoel als je rond 10u ‘s avonds uit-eten gaat en op een terras volop geniet van het leven! En dat dan in je achtertuin..

Elementen die je aan (een bepaalde) vakantie doen denken

Verzamel gaandeweg elementen die je aan een bepaald land of vakantie doen denken waar jij gek op bent. Dit kan van alles zijn! Bijvoorbeeld een buitenkleed, muurdecoratie of een mooie poster. Maak met verschillende elementen de tuin helemaal eigen naar jouw tropische hand!

Gezellig lounge-gedeelte

Door een gezellig en uitnodigend lounge-gedeelte te creëren, zou je bij mooi weer hier de hele dag kunnen vertoeven. Laat de kleuren, kussentjes of overige tinten terugkomen in de rest van de tuin. Zo creëer je een mooi en stijlvol geheel.
Omdat een zithoek een groot deel van de tuin kan innemen, zullen de vruchten zich vanzelf afwerpen als je genoeg tijd aan een gezellig lounge-gedeelte besteed!

(Kleurrijke) tegeltjes

Creëer een sfeervol pad of versier de tuin met kleurrijke tegeltjes. Dit zal je meteen doen denken aan de Spaanse of Griekse straatjes, let maar op!

Door alle elementen, inclusief de paden, met elkaar te combineren, ontstaat een warm geheel en wordt een ultiem tropische sfeer neergezet. Zo kun jij je elke dag op vakantie wanen in je eigen Mediterrane droomtuin!

Hebben wij jou zo genoeg geïnspireerd? Je kunt altijd nog even verder wegdromen op Pinterest..

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

De Spaanse Makelaar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
De Spaanse Makelaar