Een woning aankopen in Spanje.

Stap voor stap:

 

Stap 1. Kennismaking op Hollandse bodem

Het eerste kennismakingsgesprek vindt plaats in Nederland. We geven je graag een warm ontvangst bij ons op kantoor in het centrum van Haarlem. Komt dit niet goed uit vanwege de afstand of de kinderen? Geen probleem, dan komen we graag langs bij je thuis of spreken we ergens af in de buurt! Je kunt ons ​bellen of ​mailen​ voor een afspraak.
We zijn benieuwd naar jouw droomwoning en wat we voor je kunnen betekenen, voor, tijdens en ook na de aankoop. Ook kunnen we je adviseren over een eventuele hypotheek als dat nodig is. We brengen jouw ideale situatie in kaart, wat het doel van de aankoop wordt, wat voor type huis je zoekt, op welke termijn je wilt overgaan tot aankoop, in welke omgeving je wilt zoeken en welke specifieke eisen je nog meer hebt. Uiteraard is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is. Als dit het geval is en we hebben de wensen op een rijtje gezet dan kunnen we aan de slag!

Stap 2. Op zoek naar jouw droomhuis of beleggingsobject

Nadat we samen alle wensen op een rijtje hebben gezet, kan heel gericht aan de zoektocht worden begonnen. Op de door ons aanbevolen vastgoedwebsites maak je een selectie van jouw favoriete woningen, waarna wij deze vervolgens zullen bekijken en beoordelen.

Stap 3. De selectie bespreken

Nadat wij een passende selectie aan potentiële droomwoningen hebben gemaakt, spreken we graag nog eens af om deze aan je te presenteren. Zitten er interessante objecten tussen om met eigen ogen te gaan bekijken? Of zoeken we nog even verder vanuit Nederland?

Stap 4. Vamos a España: het plannen van de reis

Als we eenmaal een selectie hebben gemaakt van huizen die je wilt bezichtigen dan kunnen we de reis naar Spanje gaan plannen! In principe kunnen we vanaf het eerste gesprek al binnen twee weken in Spanje zijn om de eerste woningen te bekijken. Het is ook zeker begrijpelijk als je wat langer de tijd nodig hebt. We houden het tempo aan dat voor jou goed voelt. Overnachten is mogelijk in ons eigen gastenverblijf in Pego, een klein dorp aan de Costa Blanca op een uur afstand van zowel Valencia als Alicante, mits deze niet geboekt is voor de periode waarin we gaan bezichtigen. Ook aan de Costa del Sol is het mogelijk om het verblijf tot in de puntjes te regelen, om van de bezichtigingen een zo leuk en comfortabel mogelijke ervaring te maken.

Stap 5. Woningen en de omgeving bekijken

We zullen een aantal woningen gaan bezichtigen en de omgeving goed verkennen. Hoe lang je hiervoor nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van hoe bekend je al bent met de regio. Soms kom je al jaren op vakantie in het zoekgebied, dan gaat het een stuk sneller. Dan weet je ook al of je ‘feeling’ hebt met de regio waarin de woning staat. Maar mocht je de hele regio nog willen verkennen, zoals waar de scholen zijn, hoe het winkelcentrum is, de supermarkt, en de lekkerste tapas, dan nemen we hier uiteraard de tijd voor, lekker op zijn Spaans!

Stap 6. Over tot aankoop

Ben je helemaal verliefd geworden op een woning en besluit je over te gaan tot aankoop? Dan komt hier natuurlijk papierwerk en juridische stof bij kijken. Hier zullen we je van de koopovereenkomst tot bij de notaris in adviseren en alles zal tot in de puntjes voor je uitgezocht worden door lokale experts die wij je aandragen. Doordat wij vloeiend Spaans spreken voorkom je miscommunicaties tijdens het belangrijkste moment van aankoop.

Stap 7. Je bent eigenaar van je nieuwe Spaanse woning!

Hoe kan je nou beter dan onder het genot van Spaanse cava vieren dat je eigenaar bent geworden van een woning in Spanje? Samen proosten we op de nieuwe aankoop en overhandigen we de sleutels.

Stap 8. En nu?

Ook na aankoop staan wij voor je klaar! Of je nu op zoek bent naar een fijne meubelzaak, een goede basisschool in de buurt of een Spaanse tuin- of klusjesman. 

De Spaanse Makelaar