Een woning aankopen in Spanje? Wij leggen onze werkwijze stap voor stap uit!

Je kunt alles tot in de puntjes voorbereiden, maar toch zal je altijd tegen dingen aanlopen. Of je nu op zoek bent naar een tweede woning, belegging, vakantiehuis of wilt emigreren.. wij weten hier alles van! Meer dan graag helpen wij jou door dit hele proces heen en leggen je stap voor stap over werkwijze uit!

Stap 1: Kennismaking op Nederlandse bodem

Een wederzijdse klik vinden wij het allerbelangrijkst! Wij willen alles over jouw Spaanse droomwoning weten en wat we voor jou mogen betekenen. Tijdens de eerste kennismaking wordt de hele situatie in kaart gebracht en vertellen wij hoe wij vóór, tijdens en ná de aankoop voor je klaarstaan.
In dit gesprek komt advies voor een eventuele hypotheek, doel van de aankoop, type woningen, de verhuistermijn, welke omgeving en andere specifieke eisen aan bod.

Stap 2: Op zoek naar jouw droomhuis of beleggingsproject

Nadat wij alle wensen op een rijtje hebben gezet, kan heel gericht aan de zoektocht worden begonnen. Met de exacte eisen van jouw droomwoning wordt een selectie van huizen gemaakt. Gaandeweg is het uiteraard geen probleem als deze wensen nog wijzigen.

Stap 3: De selectie bespreken

Graag presenteren wij enkele potentiële droomwoningen. Zitten hier interessante objecten tussen om in Spanje te gaan bekijken? Of gaat de zoektocht vanuit Nederland nog even verder?
Als de selectie rond is, wordt door ons een reis naar Spanje gepland om de woningen of objecten te bekijken.

Stap 4: Vamos a España! Het plannen van de reis

Wij houden het tempo aan dat voor jou goed voelt! Don’t worry, het is heel gebruikelijk als je wat langer de tijd nodig hebt. In principe kunnen wij vanaf ons eerste gesprek binnen twee weken in Spanje zijn om de eerste woningen te bekijken.
In Spanje is er de mogelijkheid om in ons gastenverblijf in Pego te verblijven, mits deze niet geboekt is. Pego is een klein dorpje aan de Costa Blanca en ligt op een uur afstand van zowel Valencia als Alicante.

Stap 5: Het bekijken van de woningen en omgeving

Niet alleen zullen wij de woningen uitgebreid gaan bekijken, ook de omgeving! Denk hierbij aan: scholen, winkelcentra, supermarkten, restaurants etc. Deze verkenningstocht doen wij lekker op zijn Spaans, ruim de tijd! Wellicht ben je al bekend met de regio van het zoekgebied en zo weet je sneller of jij ‘feeling’ hebt bij de uitgekozen omgeving.

Stap 6: Over tot aankoop

Helemaal verliefd geworden op jouw Spaanse droomwoning? Gefeliciteerd! Wij zijn erg blij dat de zoektocht geslaagd is en wij mogen beginnen aan het papierwerk en alle juridische zaken die bij het aankoopproces komen kijken. Alles zal tot in de puntjes worden uitgezocht door onze lokale experts en wij zullen jou van de koopovereenkomst tot bij de notaris blijven adviseren.
Side note, wij spreken vloeiend Spaans! Zo kan geen miscommunicatie, tijdens alle belangrijke momenten, van het hele aankoopproces ontstaan.

Stap 7: Het vieren van de aankoop

Hoe kun je nou beter dan onder het genot van cava en Spaanse tapas vieren dat je eigenaar bent geworden van een woning in Spanje?

Stap 8: Nazorg & Sleutelbeheer

Ook na aankoop staan wij voor je klaar! Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare huurder voor de woning, een goede basisschool in de buurt of een Spaanse tuinman / klusjesman die wél op tijd is..
Hier vertellen wij jou graag alles over op onze pagina ‘Nazorg’.

Onze stappen tijdens aankoop van jouw Spaanse droomwoning kun je uitgebreider vinden via de pagina ‘Werkwijze’.

Mocht je eerst telefonisch meer informatie willen ontvangen over het aankoopproces van een woning in Spanje? Je kunt altijd bellen naar +31 6 42 01 00 74

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

De Spaanse Makelaar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
De Spaanse Makelaar