Hoe kun je een woning in Spanje duurzaam maken met oog op de toekomst?

Spanje, het land van zon, zee en strand. Wie zou hier nou niet willen wonen? Met een tweede woning, vakantiehuis of belegging zit je in Spanje altijd goed. Ook zeker als je bereidt bent te investeren in een woning die je zo duurzaam mogelijk kan maken met oog op de toekomst.

Als in een woning goed geïnvesteerd wordt, is het grote voordeel dat deze enorm in waarde gaat stijgen. Daarbij zijn een lage (tot geen) energierekening én een kachel die in de winter minder hard draait zeker niet verkeerd. Over een duurzame woning gesproken..

Allereerst, zonnepanelen! Zonnepanelen worden steeds meer in Spanje gebruikt. In de vrije omgeving is het namelijk niet zo vanzelfsprekend dat woningen op het stroomnet zijn aangesloten. Daarom zijn zonnepanelen een logische oplossing en zit je in Spanje zeker goed, want zonneschijn genoeg!

Zonnepanelen maken een woning gigantisch duurzaam, omdat de energierekening flink afneemt of wellicht niks meer in rekening brengt. Ook dragen zonnepanelen bij aan een beter milieu en vragen gelukkig bijna tot geen onderhoud. Zeker met oog op de toekomst zorgen zonnepanelen voor een hoog rendement op de totale investering.

Helaas is het niet altijd zonnig of warm, waardoor het ook flink kan afkoelen in Spanje. Zeker in de winter kan het wat frisser worden, maar gelukkig is dit maar enkele weken per jaar. Voor de koudere maanden is het noodzakelijk dat een woning goed ingepakt is om schimmel en een slechte leefomgeving binnen te voorkomen. In Spanje kan dit nog wel eens onderschat worden onder het mom “in Spanje is het toch altijd warm en droog”, terwijl het juist heel belangrijk is om goed te investeren in isolatie van het huis.

Mocht je een woning kopen, kun je door middel van goede isolatie onnodig extra kosten in de toekomst voorkomen. Echter is het niet vanzelfsprekend dat een woning goed en/of hoogwaardig geïsoleerd is. Woningen in Spanje zijn matig of helemaal niet geïsoleerd. Dit merk je meteen bij binnenkomst aan de temperatuur en het vochtgehalte.

Gelukkig zijn er ongekend veel mogelijkheden om een woning van buiten naar binnen in te pakken. Het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt, wordt netjes afgewerkt en zal eruitzien als een strak gestucte muur.

Een woning goed isoleren maakt het huis duurzaam, omdat vocht buiten blijft en warmte binnen wordt vastgehouden. In de zomer met 30+ graden is, hoeft de airco dus een stuk minder hard te loeien. Zelfde geldt voor de winter met de kachel en zo wordt enorm op de energierekening bespaard. Niet alleen voor de koudere periodes is een goede isolatie fijn, ook qua geluid zal het enorm schelen.

Zodra de woning goed geïsoleerd is, kun je verdergaan met plaatsen van zonnepanelen. Of het huis aan het strand is of op de campo in de vrije omgeving, gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om een woning zo duurzaam mogelijk te maken.

Mocht je meer informatie willen ontvangen over het verduurzamen van je woning in Spanje, laat het ons weten!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

De Spaanse Makelaar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
De Spaanse Makelaar