Wat doet de Spaanse Makelaar tijdens zijn maandelijkse workation in Spanje?

Van alles! Vrijwel eens in de vier weken is Bas te vinden aan de Costa Blanca. Dit lijkt misschien op een korte vakantie, maar dit kun je beter een workation noemen! Nieuwsgierig wat de Spaanse Makelaar dan allemaal doet? Lees verder…

 

Vanaf het moment dat de klant vanuit Nederland akkoord heeft gegeven, kan de zoektocht naar een woning in Spanje gaan beginnen. Met alle nodige informatie en papieren vliegt Bas naar de Costa Blanca om zijn Spaanse Makelaar skills in werking te zetten.

 

De hele dag staat in het teken van dingen regelen voor de klant. Een daarvan is het continue zoeken naar nieuwe, interessante objecten. Dit bestaat vooral uit contacten leggen met zijn connecties in Spanje en simpelweg in de rondte rijden om te kijken of er ergens een pareltje te koop staat. Regelmatig is dit het geval, omdat niet elke woning op internet te vinden is. Vaak zijn dit de meest interessante objecten, omdat deze meer mogelijkheden bieden dan tevoren gedacht.

Daarbij staan er genoeg afspraken ingepland met mensen die hun huis willen verkopen. Kortom: de continue huizenjacht is een van de bezigheden.

 

Daarnaast brengt Bas bezoekjes aan de bank, de advocaat, de notaris, etc. Onder andere voor het openen van bankrekeningen en andere financiële zaken die niet vanuit Nederland kunnen worden geregeld. De afspraken bij de advocaat zijn vaak voor juridische stukken die uitgezocht moeten worden. Bijvoorbeeld wat betreft aspecten die aan de buitenkant van een woning of object niet af te lezen zijn.

 

Het sleutelbeheer van de woningen valt ook onder een van de bezigheden van de Spaanse Makelaar. Bas gaat regelmatig langs de huizen die al gekocht zijn, om te checken of alles nog oké is. Als hij vervolgens tegen bepaalde dingen aanloopt, zorgt Bas dat dit geregeld wordt, nog vóórdat de klant zijn woning wéér of voor het eerst gaat bezoeken.

 

Wij noemen het niet voor niets een workation, want Bas is niet alleen maar aan het werk. Als hij dan toch in Spanje is, geniet hij heerlijk van de omgeving. Wandelen op het strand, koffie drinken op de Spaanse terrasjes, goed eten in restaurants en nieuwe mensen leren kennen. Deze bezigheden creëren uiteraard ook nieuwe kansen…

 

“Bas: Het drinken van een kopje koffie, heeft al een aantal keren heel goed uitgepakt. Je raakt met iemand aan de praat en vervolgens heb je weer informatie of een telefoonnummer uitgewisseld. Iemand die via via nog wel iemand kent of iets weet. Ja, dat vind ik het mooie aan Spanje!

 

De Spaanse Makelaar begeleidt het aankoopproces van A tot Z. Van de kennismaking op Nederlandse bodem tot een betrouwbare huurder vinden voor je woning, een goede basisschool in Spanje voor de kinderen of een Spaanse tuinman of klusjesman die wél op tijd is. Ook na de aankoop staat de Spaanse Makelaar voor jou klaar!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

De Spaanse Makelaar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
De Spaanse Makelaar