Valkuilen bij aankoop van een woning in het buitenland

Een huis kopen in het buitenland is een van de grootste en belangrijkste uitgaven in je leven. Of je nu op zoek bent naar een tweede woning, belegging, vakantiehuis óf wilt emigreren, het blijft spannend. 

Bij de Spaanse Makelaar willen wij jou graag behoeden op enkele valkuilen mocht je in het buitenland een huis gaan kopen. 

 

Een bod uitbrengen in het hoogseizoen

We kennen het gevoel allemaal wel. Je bent op een heerlijke vakantiebestemming en wilt niet meer weg. Vervolgens loop je langs een plaatselijk makelaarskantoor en kijkt nieuwsgierig of er nog iets tussen hangt in de etalage. 

Eenmaal terug in Nederland gaan veel mensen hun zoektocht naar een tweede woning in het buitenland beginnen. In de makelaardij is het hoogseizoen in Spanje tijdens het voorjaar. Deze periode is iedereen op zoek naar een woning, waardoor de prijzen stijgen. 

Laat je dus goed adviseren over het uitbrengen van een bod en of dit de juiste periode is. 

De enorme hoeveelheid aanbod

Je verdrinkt in het aanbod en ziet door de bomen het bos niet meer. Het lijkt allemaal prachtig. Een goede prijs, goed uitzicht. Kortom, bijna perfect! Maar is de prijs wel reëel? En staat de woning in een goede woonwijk? Er zitten hoogstwaarschijnlijk wat addertjes onder het gras.. 

De Spaanse Makelaar zoekt dit allemaal graag voor jou uit. Toch nog nét niet die “droomwoning” gevonden? Dan zoeken wij gerust verder naar een andere woning.

Prijsverschil per makelaar

Ik zie je denken, per makelaar? Dat klopt! In het buitenland staat een woning vaak bij diverse makelaars in de verkoop. Ook kunnen de woningen in prijs verschillen. Doe dus goed onderzoek naar de huizenprijzen en wat de verschillende makelaars jou kunnen bieden. 

Het bestemmingplan van de woning of het stuk grond

Woningen en stukken grond hebben bij de gemeente een bestemmingsplan liggen. Check dit altijd goed, voordat je bijvoorbeeld een bed & breakfast wilt realiseren of een verbouwing in gedachten hebt. Het zou zomaar kunnen dat dit niet in het bestemmingsplan past. 

Het verhuren van de woning

Het hebben van een vakantiehuis in Spanje dat je de rest van het jaar kunt verhuren klinkt ideaal, toch? Echter komt er wel wat meer bij kijken dan je denkt. Gelukkig kunnen bedrijven die gespecialiseerd zijn in het beheren van woningen jou hier volledig van ontzorgen. De woning wordt klaargestoomd voor de volgende huurder en alles wordt geregeld in de periode dat jij niet in de woning bent. Het enige wat jij hoeft te doen is aan te geven wanneer je komt genieten in de vakantiewoning en voilà! Een gevulde koelkast zal op je wachten. 😉

Het maken van een reële begroting

Naast de koopsom, komen er ook de zogenaamde “kosten koper’’, eventuele onroerendgoedbelasting, kosten van het levensonderhoud, plaatselijke voorzieningen etc. bij kijken. Wellicht wil je ook nog het een en ander laten aanpassen aan de woning. 

Lees je van te voren dus goed in, of laat je correct adviseren door de juiste makelaar en/of financieel adviseur. 

 

“Je kunt alles voorbereiden, maar toch zal je nog altijd tegen dingen aanlopen’’ – de Spaanse Makelaar. 

 

Advies nodig? Bel gerust naar 06 42010074 met al jouw vragen. 

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

De Spaanse Makelaar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
De Spaanse Makelaar