logo

Alles wat je wil weten over investeren in vastgoed in Valencia

Het is je vast niet ontgaan: Spanje staat inmiddels al vier jaar bovenaan als populairste land waar Nederlanders investeren in vastgoed als beleggingsobject. ,,Van de Nederlanders die daar een tweede huis kopen, doet 90 procent dat als belegging”, aldus Rob Smulders, directeur van belangenorganisatie Mondi. Eén op de drie huizenaankopen door Spanjaarden en buitenlanders vindt plaats in de deelstaat Comunidad Valencia en bovendien steeg het aantal huizen dat daar aangekocht werd met 16,7 procent ten opzichte van een jaar geleden. Benieuwd waarom het nu zo’n uitzonderlijke tijd is om te investeren op de Valenciaanse vastgoedmarkt? In dit artikel lees lees je het antwoord op deze vraag, en nog veel meer over investeren in vastgoed in Valencia.

Sterk toenemend toerisme

De stad Valencia werd bij de Zoover Award uitgeroepen tot de beste stedentrip bestemming binnen Europa. Valencia behaalde een waarderingscijfer van 8,62 wat de hoogste score is van alle Europese steden. Valencia is na Madrid en Barcelona de derde grootste stad van Spanje. Toch blijkt uit analyse van Google Travel Monitor dat Valencia dit jaar inmiddels populairder is geworden voor een citytrip dan Barcelona. In het zoekgedrag is de impact van de aanslag op de Ramblas in augustus 2017 duidelijk zichtbaar, maar ook in 2018 blijft Valencia mogelijk populairder door berichten over de topdrukte in de Catalaanse hoofdstad. Maar volgens ons zijn dat niet de enige redenen dat Valencia oprukt als populaire stad:

Valencia heeft het allemaal

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot Valencia, grotendeels als gevolg van het fantastische klimaat. De milde temperatuur buiten de zomermaanden is gemiddeld rond de 20 graden en de zon schijnt hier ongeveer 300 dagen per jaar. De stad Valencia heeft 19,5 km kustlijn met prachtige stranden waar bezoekers dus het hele jaar lang kunnen profiteren van zonneschijn.

Valencia heeft het allemaal: een verbazingwekkend kathedraal, ongelooflijke cultuur, een bloeiende restaurantscène, diverse winkelgebieden, prachtige stranden, opvallende architectuur en het is zelfs de geboorteplaats van de paella. Bijna iedereen die Valencia voor het eerst bezoekt verbaasd zich over de balans tussen stad en natuur. Door de hele stad zijn groen en kleurrijke bloemen te zien, en er zijn enorme parken en botanische tuinen te vinden. Zo heb je tijdens een bezoek aan deze stad naast het bruisende stadscentrum genoeg plekken in de natuur om tot rust te komen.

De huidige vastgoedmarkt in Valencia: cijfers en feiten

Voor je een investeringsbesluit doet is het natuurlijk altijd belangrijk om te kijken naar de cijfers. Wij hebben voor je samengevat hoe de Valenciaanse vastgoedmarkt het de afgelopen maanden heeft gedaan, en waarom wij zo sterk geloven in de investeringsmogelijkheden voor zowel de woningmarkt als de commerciële vastgoedmarkt.

9,2% jaar-op-jaar groei op de woningmarkt

Huizenprijzen in Valencia zijn in opkomst, en lijken zelfs te versnellen vanaf de laatste tijd. Volgens TINSA steeg de gemiddelde prijs in het tweede kwartaal van 2018 met 9,2% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2017. Maar misschien is het belangrijkste wel dat de waarde van de vierkante meter in de meeste wijken in de stad is toegenomen.Volgens de gegevens van TINSA stegen de prijzen in negen van de districten van Valencia in het tweede kwartaal met een dubbel cijfer. Volgens TINSA is de gemiddelde prijs per vierkante meter 1.289 euro. We kunnen niet van een zeepbel spreken, maar ondanks de herwaardering liggen de prijzen nog steeds 46% onder het maximum dat vóór de crisis werd bereikt.

Het uiteindelijke resultaat van deze situatie is niets anders dan een prijsstijging gezien de huidige hoge vraag. Vorig jaar steeg het aantal aankopen in de deelstaat Valencia met 16,7% en de verwachting is dat de vraag de komende twee jaar alleen maar zal blijven stijgen.

Stijgende huurprijzen

Als gevolg van de stijging van de huizenprijzen beginnen de huurprijzen zich nu te ontwikkelen in de richting van de koop- en verkoopmarkt. In Spanje stegen de huurprijzen gemiddeld met 4,2% in juni 2018, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, aldus Fotocasa. Valencia overtreft dit cijfer echter ruim met 10,3%.

Kom in actie! 

De lage hypotheekrentestand, lage spaarrentes en de grillige aandelenbeurs maken de aanschaf van een tweede huis aantrekkelijk, vooral in het najaar. ,,In het najaar zijn veel huizen niet verhuurd, dus zijn ze makkelijk te bezichtigen. Ook is het goed een huis te zien als de zon níét schijnt”, aldus Patrick Kruger in een nieuwsartikel van het AD.

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

De Spaanse Makelaar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
De Spaanse Makelaar